Voetballen is moeilijk - Reisverslag uit Tunis, Tunesië van Dick Burgt - WaarBenJij.nu Voetballen is moeilijk - Reisverslag uit Tunis, Tunesië van Dick Burgt - WaarBenJij.nu

Voetballen is moeilijk

Door: Dick

Blijf op de hoogte en volg Dick

11 April 2010 | Tunesië, Tunis

Na een aantal (rust)dagen in Tunis die we gebruikten om onze auto na te kijken, te relaxen en op stap te gaan is het vandaag tijd voor actie! Vandaag stond er een wedstrijd tegen oud interlands van Tunesië op het programma. Wij dus met de hele spelersbus afgeladen met voetbaltalenten naar het Olympisch stadion van Tunis. Super vet dachten wij, hier in zo'n groot stadion een potje ballen. Maar al snel werden we naar een ander veldje naast het stadion gestuurd. Jammer, maar dat mag de pret niet drukken. Na de warming-up gedaan te hebben in de brandende zon werd de opstelling bekend gemaakt. Nick staat opgesteld en ik werd min of meer gespaard voor de tweede helft. Nick kan goed voetballen, dus daar hadden we als Oranje Trophy geluk mee, zo haalden we toch nog een redelijk gemiddeld niveau :) We lieten de Tunesiërs alle hoeken van het veld zien. Ja, we hadden best goede acties. Maar ze wogen niet op tegen de trucjes die die voetballers op leeftijd nog uithaalden. Tweede helft kwam ik erin, en het ging naar mijn mening best aardig. Het lijkt zo makkelijk. Met 4-1 hebben de helden van Tunesië ons weten te kloppen. Niet slecht he?! Daarna vertrokken we met een voldaan gevoel weer richting het hotel vanwaar we om 5 uur met alle Nederlandse gasten naar het strand gingen om leuke foto's te maken. Weer een onvergetelijke dag dus. Zowel voor ons als alle mensen die ons in Tunesië zijn komen supporten.
Morgen gaan we weer vroeg vertrekken richting de grens van Libië. We gaan nu in ongeveer 2 weken naar Caïro reizen. Ik probeer iets te posten als daar de mogelijkheid voor is, want jullie zijn allemaal zo goed bezig met kijken en reageren. Dat stimuleert om jullie op de hoogte te houden! Bedankt, bedankt, je kent hem. Haha

Groejes x Nick en Dick

• 11 April 2010 - 21:41

Stef:

Goed bezig maar nou is mijn vraag... Wie heeft gescoord :P? Hoe is het met ons pap en mam? Heb je ze nog wel gezien :)?

X stef

• 12 April 2010 - 02:49

Irna:

je schrijft goed!
    XXXXX

• 12 April 2010 - 05:40

Martine:

Hé Dick, ja bedankt he? Echt bedankt dat je even tijd vond ons iets over je geweldige reis te vertellen. Bedankt! ;)
    ps. goed gevoetbald jongens :p

• 12 April 2010 - 06:18

Sophie:

Dat jullie met jouw voetbal talent niet gewonnen hebben verbaasd me toch wel een beetje ;)
    Leuk verhaaltje! Ben benieuwd naar de foto's die op het strand gemaakt zijn, komen die er ook nog op?
    x

• 12 April 2010 - 06:26

Jo En Johanna:

We zijn weer op de hoogte
    leuke foto's, voetballen,nou ja...
    Veel succes met het vervolg van je reis.
    Laat vooral ook je ouders zoveel mogelijk mee genieten.
    Tot later,
    xxx Jo en Johanna

• 12 April 2010 - 06:54

Dick:

Hey pap en mam blijven hier nog een nachtje. Ze zijn zeker aan het genieten. Wij gaan nu onze spullen pakken en vertrekken. Sophie, de strandfoto's komen ook nog maar mijn internet was op gisteren. Nu typ ik vanaf menno's laptopke.

Groetjes x

• 12 April 2010 - 07:24

Glenn V Erp:

Eey Dick,

ik ben hartstikke jaloers! :-P
    Ckers mooi om een potje te ballen tegen die ouwe bokken. Gelukkig hebben jullie je aan je sportieve plicht gehouden door ze te laten winnen. :-D

Keep up the good work!!
    Gr Glenn

• 12 April 2010 - 08:10

Jos En Ankie:

Ik zie wel dat het allemaal voorspoedig verloopt.
    Nog een paar wedstrijden en je kunt misschien wel ballenjongen worden bij een echte WK wedstrijd.;):) Het gaat er zo te zien allemaal gezellig en ontspannen aan toe, geniet ervan. de groeten aan al je maatjes.

• 12 April 2010 - 08:30

Jos En Ankie:

Maar misschien met jouw talent, nog een paar wedstrijden meer en je hebt nog toekomst in de voetballerij! Wie weet?

Succes

• 12 April 2010 - 10:28

The Gothmother:

Ik zie da jouwe 'nonkel ok al een stukske an ou geschreve het, en helemaol self wanne;) uit zu'n eige:) gehadt diee oogskus us moete zien glimme, hij ha d'r zelf schik in.
    Ik dacht nog gauw efkus selfs d'r iets neerzette vur dak naor de wc mot:P want da motte ok bijhouwe nie dan.
    Sjonge en voetballe da is toch zekers meer jullie Stef zu'n ding of nie of hedde van nature anleg? :S kzag da Arnoldte du'n Brouwer ok in de buurt is, gao de daor ok nog langs, tja kmoet nou toch echt renne want ie raokt al doek, weer unne fijne reis wijer ennuh een fijne natte zoen wir van men.(K)

• 12 April 2010 - 10:56

Gertie:

Ey Dicky B.

Jij en voetballen. Hahaha. Ma jonge alle begin is moeilijk. hou je eige ma bij 't rijden daar ben je wel DE ster in.

Hoe was de ontmoeting met je pap en mam ?
    We zullen de verhalen morgen wel horn.
    Ik ga want ik moet naar de tandarts.

NOG VEEL VEILIGE KILOMETERS.

Doei en XXX

Willy en de rest van 't gezin Gremmen.

GG

• 12 April 2010 - 13:29

Loes:

Klinkt allemaal super leuk!! Leuk om de verhalen te lezen..

Groetjes uit Neerlangel van ons allemaal!!

• 12 April 2010 - 14:39

Anika:

Hey, het gaat dus nog allemaal goed en nog geen heimwee naar Brabant.
    Wel jammer dat het niet meeviel te winnen van de Tunesen, mja als er ook al niet veel animo was voor een oefenwedstrijd in Nederland... Als het maar leuk is geweest dan doet winnen het er niet toe ;)
    Hoe is het met de auto, nog geen problemen ergens mee gehad? Scheelt dat er uitvoerig aan gesleuteld is en niet te vergeten getest in verschillende weersomstandigheden!
    Hoe was het eigenlijk met de familie, is daar ook nog wat mee ondernomen of niet? Ze zijn wel in Tunesie geweest maar verder niks speciaals meegemaakt, ofzo.. Die vrouwkes die de prijsvraag bij Pringoooals gewonnen hadden waren zeker interessanter :O haha

Succes met de etape en tot het volgende contact maar weer!

Veel liefs van my

• 12 April 2010 - 21:21

Bjorn & Maaike:

Ha Luitjes,
    Leuk om te lezen dat jullie het zo naar de zin hebben daaro! Vooral jullie spannende verhalen maken het erg boeiend. Enne even terugkomen op dat voetballen had je die Tunesiers niet om kunnen kopen met een pak Pringoooals!!Hihi Grapje!
    Geniet van alles wat je nog gaat meemaken, dan doen wij dat ook want we blijven jullie volgen!!
    Tot snel
    Groetjes Maaike & Bjorn

• 12 April 2010 - 21:37

Lisanne:

leuk verhaaltje en foto's wederom! Hier begint het zonnetje langzaam aan meer te schijnen maar een korte broek is nog te overmoedig.. ik ben jaloers!!;)

• 13 April 2010 - 07:56

Fem:

Ha samen,

mooi groen veldje! Dat ze jou nog aan het voetballen krijgen bewijst weer dat niks te dol is!!!
    Dit weekend jullie pap en mam goed vermaakt en wij met Stef op pad. 4 Dagen bij tante Ans eten is te veel van het goede, dus zondag is hij na de Bergse Wielerronde bij ons wezen eten. Daarna naar het huis wezen kijken en toen hebben Stef en ik nog een stukje van jou nagelezen voor in het Trefpunt, want ook daar kom je in te staan.
    Nu weer aan het werk en ´s avonds flink klussen op de bouw, maar met het mooie weer hier helemaal geen straf!
    Goede reis tot aan Cairo en tot horens!
    Groetjes Fem

• 13 April 2010 - 08:28

Lize:

hoe was het weer om je ouders te zien?? Goed van jullie joh dat jullie gewonnen hadden met voetballen!!
    Succes nog met het overwinnen van vele andere dingen die je mee gaat maken. En veel plezier met alles natuurlijk!!

Groetjes Lize

• 13 April 2010 - 11:52

Erik & Fancia:

Hoi Dick en Nick TEAM PRINGOOOALS..............
    wij hebben genoten en erge leuke dagen met jullie beleefd.
    Het is gezellig om nu toch weer iets meer van jullie reismaatjes te weten het is een super team en wat een geweldig uitzwaaifeest daar georganiseerde in TUNIS.
    Wij zitten alweer thuis achter de pc en leven met jullie mee.
    Groetjes aan iedereen.
    XXXX

• 13 April 2010 - 12:08

Francia :

Dick kijk even op je mail voor de oud-internationals van Tunis

• 13 April 2010 - 13:23

Maria:

ha nick en dick
    het was supergezellig in tunesië we hebben er geen spijt van en genoten ,gezellig met jullie teamgenoten te kletsen
    en te zien hoe de teambuilding zich vormt we zitten het al weer te volgen
    dikke kussen uit beammus

• 13 April 2010 - 19:00

René:

hoi Dick,
    hartstikke mooi om jullie te volgen, ben benieuwd hoe het verderop gaat(een paar duizend km ) als jullie verder Afrika doortrekken en het echt ruig gaat worden; 'n potje voetbal is leuk .....maar doe mij maar een sappig verhaal over bloeddorstige leeuwen ,krokodillen, piranha's of zo ; Of net zo gevaarlijk: het auto verkeer in Caïro Maar zorg dat je het in ieder geval zélf kan opschrijven (misschien minder spannend maar dan kennen we den afloop !!)

groeten ook van Marga en de kids

• 13 April 2010 - 19:45

Wouter En Rianne:

Heey mannen,

Wij zijn helaas alweer thuis, maar jullie geweldige trip begint pas! We willen jullie onwijs bedanken voor jullie spontane reacties en ik zal proberen een paar fotos door te sturen. Ik snap dat jullie het TE druk hebben om alles bij te houden, dus ik zal ze ook na jullie supertrip opsturen, zodat je alles in rust verwerken kan.

Heeeeeeeel veel plezier daar nog, maar zoals we de gehele ploeg zagen, moet dat totally goedkomen!! Sp!ts en Pringoooolas mag trots op jullie zijn!!

Groetjes Wouter en Rianne

ps. de avond van jullie vertrek nog gezellig met jullie pap en mam in de bar gezeten!! geweldige mensen die echt mega trots op jullie beide zijn, erg leuk te zien!!

• 14 April 2010 - 09:10

Matt Megens:

Ha Mannen, Voetballers!

Nog 'n geluk dat jullie niet met 20-0 gepiepeld zijn door die ouwe voetbalrotten in het vak!!

Kranig geweerd met jullie hap snap samengeraapt amateurgezelschap.

4-1 Is "hellemòl genne schaand".

En groen gras in Tunesië...., ik ben te weinig van de plak geweest.

Dacht dat het daar zo gortdroog is, dat een speciaal mannetje elke dag de grashalmen uit de grond moet komen trekken.

Nu op naar Libië, bij Khadaffi op de koffie!

Nou..... als je dan maar niet op de koffie komt, want da's wel 'n hele aparte.

Hij heeft zich omringd met louter vrouwelijke lijfwachten, Arabische schonen, "scherpschutsters",judoka's en tae-kwon doka's en nog meer soorten doka's...

Dus mannen , nooit spontaan een extra koekje grijpen als jullie in zijn Sahara-tent op de thee worden genodigd!

Voor je het weet sta je de volgende ochtend, bij het krieken van de dag in je onderbroek voor het vuurpeleton, als zijn pet een beetje verkeerd staat.

Of was het nou zijn zoon die jullie gingen ontmoeten??

Daar heeft ie d'r ook een stuk of 35 van geloof ik.

Ze doen altijd alles in het groot die dolle dictators.

Dus hoed u, voor een van de namaak Khaddaffi's!

In elk geval weer veel woest woestijnplezier in de ruigte daar.

We lezen graag verder en meer.

Prachtig!

Groeten,

Matt

• 14 April 2010 - 15:01

Anika:

Hey mannen van het goeie leven!
    Ik las vanmiddag het stuk van de OT in de spits, er viel me toen wat op... Jullie en het andere team met de Opel hebben nog geen een keer negatief in het nieuws gestaan. Niet met bekeuringen, verdwaald zijn, stukken met de auto,... Zou dit aan de Opel liggen of aan de ervaren technische bestuurders?
    Ik hoop dat jullie goed gemaakte keuze elke keer weer bevestigd wordt, dat het een goede keuze was deze auto aan te schaffen!

Eej maar jullie rijden wel vaak op kop of lijkt dat maar zo en hebben de mensen voor jullie geen GPS? Dat kan natuurlijk ook ;)
    Als jullie zo door blijven gaan dan zijn jullie zeker eerder op jullie eindpunt of niet? Dus thuis :D? Oeps dat floepte er iets te vlug uit(A):$...
    Geniet nog maar even van jullie avontuur mannen! Dan kan ik snel (volgens jou, Nick, dan, want als je thuis zit duurt het altijd langer..) weer van jou genieten:D!

Tot het volgende nieuws!

Dikke knuffel van my

• 14 April 2010 - 17:34

Floortje & Ry:

Leuk om jullie verhalen te lezen en de foto's te zien!!!

Dick, heb je nog genoeg plectrums??? Misschien kan Ry ze wel meenemen naar Zuid Afrika. haha Hij weet nog steeds niet zeker of ie erheen gaat... Nu is ie in Indonesië.

Dus alleen van mij de groetjes uit NL.

Floortje

• 14 April 2010 - 19:56

Amy:

Heeey Dick!!
    Leuk verhaaltje weer, en mooi om te horen dat jullie het naar je zin hebben!
    Hahaha vooral dat, bedankt bedankt bedankt!
    Liefs, Amy

• 15 April 2010 - 09:30

Fleur:

Klinkt weer goed :D Word stiekem wel een beetje jaloers van die foto's zon, zee & strand ... Hmm heerlijk! Geniet ervan! Liefs Fleur

• 15 April 2010 - 13:50

Anneke:

Jullie dachten zeker nieuw Nederlands talent achter te laten ???
    Leuke foto's hebben jullie gemaakt.
    Een goede reis naar Cairo.
    En.......Dick, zeker het bekende "bedankje"!!!
    {jullie pap was net daar,niet te veel overnemen,he?]

Groetjes en succes vanuit Berge.
    De Boeijkes uit de Schoolstraat.

• 16 April 2010 - 06:44

Slappe Klets:

hooooi boys

hier un s.o s uit berge

dick kom mar nor huiswant dur ston alle daag wel
    un stuk of 5 meide be jullie vur de deur wor da ge blijft

de maas is overgeloepen
    de hei is hellemal afgebrand
    een jullie pap kan nie timmeren want zunne hamer is ie kwijt
    en mi de wielerronde is niemand gefinisht ,ze reje allemoj verkierd

ak wir nijs he dan hurde ut wel

let goed op en fijne reis

grt ge moet um kenne

• 16 April 2010 - 19:27

Maria:

ha mannen we zitten weer te smachten naar een nieuw bericht we lezen wel de smsjes dus we blijven het goed volgen
    dikke kussen vanuit brammus

• 16 April 2010 - 19:33

Sophie:

Leuke foto's op het strand! En wat een mooie foto met Erik en Francia, die zijn zeker trots op jullie!! Ik ga morgen bij Francia wat drinken dus dan zal ik alle verhalen wel horen :D
    XX

• 16 April 2010 - 19:34

Tante Jose:

hoi nick en dick
    zit in brammus en jullie mam laat mij even zien hoe het werkt en superleuke foto`s
    probeer de volgende bericht thuis te doen
    groetjes en heel veel plezier

• 27 April 2010 - 07:42

TREFPUNT:

Trefpunt in gesprek met…

Oranje supporter Dick van der Burgt

Als u dit leest, heeft de Berghemse Dick van der Burgt er al vele kilometers opzitten van zijn 20.000 kilometer lange reis naar Zuid-Afrika, om daar in elk geval Nederland te zien spelen in de voorrondes van het WK voetballen. Maar als Oranje supporter hoopt hij dat Nederland de finale haalt en dat hij erbij is als Nederland hopelijk als winnaar uit de strijd komt.

Dick, die student werktuigbouwkunde aan Avans Hogeschool in Eindhoven is, werd door zijn vriend en klasgenoot Nick uit Westerhoven gevraagd of hij zin had om met hem de lange reis met Oranje Trophy te maken. Dick, die wel van een avontuur houdt en een beetje voetbalfan is, hoefde niet lang na te denken. Waarna ze met de voorbereidingen konden starten.

Een reis van 20.000 km in 70 dagen door 15 landen

Toen wij Dick een paar dagen voor de reis ontmoetten, was hij een en al enthousiasme. Ondanks het feit dat zo’n lange tocht natuurlijk niet helemaal zonder risico is, ziet hij het helemaal zitten. Want samen met zijn reispartner heeft hij alles terdege voorbereid. Mede dank zij de hulp van vele sponsors, met als hoofdsponsor Pringoooals, hebben ze zich van een goede uitrusting kunnen voorzien. Ze hebben 40 voedselpakketten aan boord, vele liters water en de tent waarin ze slapen kan in een mum van tijd bovenop de auto worden opgezet. Ze slapen op die plek veilig en zijn onbereikbaar voor eventueel kwaadwillende dieren.

Met een hele colonne op reis

Dick en Nick maken de reis niet alleen. Ze zijn zaterdag 3 april met een colonne van 19 auto’s, 2 vrachtauto’s en 1 motor vertrokken bij het Olympisch Stadion in Amsterdam. Alle voertuigen hebben dezelfde oranje kleur. Dat was een voorwaarde om mee te mogen doen.

Overdag blijven ze met 4 tot 5 auto’s bij elkaar en ’s avonds verzamelen ze met z’n allen op een vooraf afgesproken camping.

Via Duitsland, Zwitserland, Italië, Tunesië, Libië, Egypte, Soedan, Ethiopië, Kenia, Tanzania, Malawi, Zambia en Botswana hopen ze op tijd in Johannesburg te zijn om Nederland voor de eerste wedstrijd op 14 juni tegen Denemarken aan te moedigen.

Voldoende support onderweg

Dick en Nick zijn ervan overtuigd dat ze veilig in Zuid-Afrika aankomen. Ze steunen onder andere op de ervaring van twee jongens die eerder met de Oranje Trophy naar de Olympische Spelen in Peking zijn geweest. Van deze jongens hebben ze de auto overgenomen. Mocht er onderweg eventueel wat mis gaan met de Opel Frontera waarin ze rijden, dan vertrouwen ze op hun technische kennis en hopen ze het probleem zelf te kunnen oplossen.

Mocht dat niet lukken of zijn er andere dingen die dreigen mis te gaan, dan kunnen ze een beroep doen op monteurs, dokters, etc. in hun gezelschap. Ze hebben zelfs een kapper in hun midden, zodat ze ongetwijfeld netjes geknipt in Zuid-Afrika zullen aankomen. In Zuid-Afrika overnachten ze op een Oranje camping. Vanaf die camping rijden ze met z’n allen naar de stadions in Johannesburg, Durban en Kaapstad. En………. hopelijk naar de finale?

De terugreis met het vliegtuig

Ouders, familie, vrienden en vele anderen leven natuurlijk intens mee met het ondernemende tweetal. Dick heeft zijn ouders, Erik en Francia van der Burgt, beloofd om regelmatig te bellen of te sms'en. Verder kan iedereen die interesse heeft, alles via de website van het tweetal (www.oranjetrophy.nl) volgen.

Wanneer wij Dick en Nick weer op Nederlandse bodem zien, is nog niet duidelijk. Samen met de andere oranjegangers zullen ze er alles aan doen om Nederland naar de finale te schreeuwen. Lukt dat, dan zullen ze ook de finale bijwonen. Wordt Nederland eerder uitgeschakeld, iets waarop ze natuurlijk niet hopen, dan gaan ze daarna zo spoedig mogelijk huiswaarts. Niet met de auto, maar met het vliegtuig. Hun auto zal met de boot naar Nederland vervoerd worden.

Wij wensen Dick en Nick een voorspoedige reis toe en wij hopen ze over ongeveer 70 dagen gezond en vele ervaringen rijker terug te zien in Berghem.